ADD positief.nl

Informatie over ADD, Attention Deficit Disorder.


ADD algemeen

Mensen met ADD verwerken informatie en emoties trager dan andere mensen en hebben een kort kortetermijngeheugen. Iemand met ADD is vaak dromerig en kan niet veel tegelijkertijd onthouden. Het organiseren en plannen is erg moeilijk voor iemand met ADD, omdat de meeste mensen met ADD kortetermijngeheugen hebben. Tevens is het moeilijk zich ergens mee bezig te houden gedurende een langere periode. Mensen met ADD hebben vaak extra begeleiding op school of op het werk nodig om zo gericht mogelijk hun taken uit te voeren. Mensen met ADD gedragen zich vaak erg rustig en houden zichzelf buiten de groep. Meestal vallen ze dus niet op, hierdoor is het moeilijker om vrienden te maken en om blijvend contact te leggen met andere mensen.

Add en concentratie

Concentratieproblemen zijn een van de bekendste en meeste voorkomende gevolgen van ADD. Opvallend is, dat mensen met ADD zich wel graag op de voorgrond begeven. Iemand met ADD komt hierdoor vaak sloom en saai over in de ogen van een ander persoon. Zelf hebben ze dit niet in de gaten, ze denken namelijk dat ze grappig zijn terwijl dit vaak niet het geval is. Er wordt vaak gedacht dat mensen met ADD sloom en saai zijn omdat ze onverwachts aandacht willen. Natuurlijk heeft niet iedereen met ADD dit. Iedereen doet en reageert op zijn of haar eigen manier. Kort samengevat is ADD dus een aangeboren aandoening veroorzaakt door een storing in de hersenen met concentratieproblemen als gevolg.add handje helpen
add hersens
ADD is een aangeboren aandoening veroorzaakt door een afwijking in de werking van de neurotransmitters. Dit leidt tot een veranderde activiteit in bepaalde gebieden van de hersenen.