ADDpositief.nl

Informatie over ADD, Attention Deficit Disorder.


Add oorzaken

Er is altijd de strijd tussen 'nature' en 'nurture' dat wil zeggen: wat is aangeboren en genetisch bepaald aan de ene kant. En aan de andere kant de invloed van opvoeding en omgeving: wat voor invloed heeft dat.

Erfelijkheid als oorzaak

ADD is een aangeboren aandoening, je erft het van je ouders of grootouders. Het is een storing in de hersenen die er al vanaf de geboorte aanwezig is. Het is belangrijk om te weten dat ADD een aandoening is, geen ziekte.

Opvoeding als oorzaak? Externe oorzaken van ADD?

De manier van opvoeden of een andere invloed van buitenaf kan er nooit voor gezorgd hebben dat iemand (later) ADD krijgt. De kans op het krijgen van ADD kan wel groter worden door andere externe factoren, denk hierbij aan alcoholgebruik tijdens de zwangerschap.

Door iemand met ADD te straffen of extra regels op te leggen zal deze aandoening niet weggaan. ADD heeft niets met het karakter van iemand te maken. De juiste medicatie en goede coaching zijn twee dingen waar iemand met ADD wel wat aan heeft. Lees hier verder voor behandeling van ADDadd oorzaken praten helpt
ADD is een aangeboren aandoening veroorzaakt door een afwijking in de werking van de neurotransmitters. Dit leidt tot een veranderde activiteit in bepaalde gebieden van de hersenen.