ADD test

Informatie over ADD test, Attention Deficit Disorder.


ADD testHoe kom je er nu achter of jezelf of een familied ADD heeft? Vul de vragenlijst in om te testen of u of uw kind ADD heeft.

Met behulp van een aantal tests kan worden nagegaan of er aanwijzingen zijn die daar wel of niet op wijzen. De tests voor de aanwezigheid van ADD bestaan uit een (groot) aantal vragen die ingevuld kunnen worden. Aan de hand van de eindscore wordt u advies gegeven. Staar je echter niet blind op 1 score van 1 test, de uitslag is een indicatie van de kans op de aanwezigheid van aandachtsstoornis. Stel je voor dat je de lijst hebt ingevuld voor je zoon of dochter, laat je partner deze vragenlijst voor je kind bijvoorbeeld nog een keer invullen. Zit je allebei op ongeveer dezelfde score, dan is dat een eerste indicatie voor de verhoogde kans op de aanwezigheid van Add.

1) ADD test van dr. Amen
Een van de betere online tests m.b.t. ADD is de test die Dr. Amen heeft opgesteld. Hij is psychiater en deskundige op het gebied van ADD. U kunt de test vinden op de website van de De Poort

Vul de vragenlijst in en u krijgt inzicht in de waarschijnlijkheid van de gevoeligheid of aanwezigheid van ADD. 2) Indicative ADD Test
Vul de vragenlijst in van honderd vragen kan gekeken of het waarschijnlijk is of niet dat degene die de lijst invult, of voor wie u de lijst invult, ADD heeft.

3) Add Test volgens DSM 2008
Vul de volgende vragenlijst in aan de hand van DSM kenmerken getest of er een kleine of grotere kans is op de aanwezigheid van ADD.

4) Test op basis van ADD en afwijkend gedrag
Dr. Amen heeft een andere ADD test gemaakt waar ook gekeken wordt naar afwijkend gedrag en mogelijk aanwezige gevoelens zoals angst en depressie. De test bestaat uit 101 vragen (onderverdeeld in A t/m F) en vul deze vragenlijst hier in.

Add test kind volwassenen testen

Er zijn speciale (ADD en ADHD) tests voor kinderen en voor ouders. U kunt er meer overlezen op ADD test kinderen of op ADD test volwassenen

Add testen betrouwbaar?

Een belangrijke vraag is of deze Add testen betrouwbaar zijn. Natuurlijk is de ene test beter en meer nauwkeuriger dan de andere. Maar een test wil niets anders dan u een indicatie geven op een verhoogde kans op de aanwezigheid van Add en eventueel Adhd bij u of uw kind waar u de test voor invult. Het resultaat is daarom ook een hulpmiddel en we adviseren dan ook meerdere testen op Add gebied te doen om een beter beeld te krijgen. Bij herhaalde scores die aangeven dat er een verhoogde kans is op de aanwezigheid is het goed om contact met een (huis)arts te zoeken en een gesprek of meerdere gesprekken aan te gaan. Uiteraard adviseren we dat ook als een add test bij uw kind wijst op een verhoogde kans. Niet alleen raden wij een gesprek voor uw kind aan met de huisarts, maar maak het ook bespreekbaar op school: Is het herkenbaar of helemaal niet? Is er sprake van verschillend gedrag op school en thuis of komen de signalen wel overeen? Vaar daarom nooit alleen blind op de resultaten van testen alleen.


”Add
ADD test: veel mensen willen door middel van een test of meerdere tests er achter komen of ze ADD hebben. Hier vindt u een overzicht van de verschillende tests voor ADD met een korte uitleg en bespreking.