ADD Positief

Wat doet een mondhygiënist?

Geplaatst op

De meeste mensen vinden hun persoonlijke verzorging heel erg belangrijk en dat is het natuurlijk ook. Het verzorgen van je lichaam moet je altijd bijhouden, maar dit geldt natuurlijk ook voor het gebit. Een gezond gebit hebben is heel erg belangrijk voor de algehele gezondheid. Het is essentieel om tweemaal per jaar de tandarts te bezoeken, zodat de gezondheid van het gebit ook gecontroleerd kan worden. De tandarts kan soms jou doorverwijzen naar een andere specialist. Veel mensen worden bijvoorbeeld doorgestuurd naar een mondhygiënist en dat is niet zonder reden. Wil jij weten wat deze specialist allemaal voor jou kan betekenen? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

De taken van een mondhygiënist

Voordat je een bezoekje brengt aan de mondhygiënist, is het wel handig om te weten wat deze allemaal doet. Deze specialist richt zich primair op de preventie van gaatjes in tanden en kiezen, maar voorkomt ook problemen aan het tandvlees. De specialist legt precies uit hoe jij het gebit moet verzorgen, zodat je deze problemen kunt voorkomen. Dit is heel erg belangrijk, omdat deze problemen ervoor kunnen zorgen dat de gezondheid van het gebit achteruit gaat. Je wordt vaak door de tandarts naar de specialist gestuurd voor het reinigen van het gebit. De specialist voert de reiniging uit en zorgt ervoor dat al het tandplak wordt verwijderd.

Taken onder elkaar

De mondhygiënist zorgt ervoor dat de mondsituatie in kaart komt. Deze informatie wordt vaak ook doorgestuurd naar jouw tandarts, zodat deze op de hoogte is van de situatie. Daarnaast maakt de specialist ook gebitsafdrukken en doet bacterieel onderzoek. De belangrijkste taak van een mondhygiënist is het geven van voorlichting en advies. Het advies van de specialist moet je altijd opvolgen, zodat je jouw gebit beter kunt verzorgen. Moet jij naar een specialist toe voor het reinigen van het gebit? Kijk dan op het internet en zoek naar een specialist in de omgeving. Het kan handig zijn om minimaal 1 keer per jaar langs te gaan voor het reinigen van het gebit, zo blijft het gebit namelijk goed schoon.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je meer over ADD en wat er allemaal bij komt kijken. Kijk snel

Contactgegevens

Via info @ addpositief.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden